Een basketbalclub in 5 minuten opgericht

Een basketbalclub in 5 minuten opgericht

Home ยป Een basketbalclub in 5 minuten opgericht
8.6
Hoe richt ik een basketbalclub op?

Een basketbalclub is een vereniging. Wil je meedoen aan de competitie? Dan ben je gehouden aan de modelstatuten van de NBB. De statuten moeten opgesteld door een notaris. Dat kan snel een voordelig via DoeHetZelfNotaris.

Basketbalclub oprichten

Statuten basketball vereniging NBB
logo nederlandse basketball bond nbb

Als je in Nederland een basketbalclub wilt oprichten dan mag dat. Wil je ook meedoen aan de competitie en wil je lid zijn van de koepel Nederlands Basketball Bond (NBB)? In dat geval moet jouw basketbalvereniging de modelstatuten van de NBB voeren.

De voorgeschreven statuten zorgen ervoor dat de centrale regels van de NBB ook in de verschillend verenigingen gelden. Dat hebben de meeste sportkoepels zo geregeld. Alleen op die manier zijn de verenigingen ook juridisch enigszins gelijk.

Basketbalclub en DoeHetZelfNotaris

Dankzij een unieke samenwerking tussen de NBB en DoeHetZelfNotaris kunnen alle basketballclubs van Nederland goedkoop bij ons terecht. Op de site zijn de modelstatuten van de NBB geautomatiseerd. Dus wil je een basketbalvereniging oprichten? Dan kies je in het vragenspel dat je de NBB modellen wilt gebruiken.

Je beantwoordt de vragen zoals die ook voor andere verenigingen gelden. Aan het einde maakt onze software daar dan een keurig ingevuld basketbalmodel van. De rest van procedure is hetzelfde als voor alle verenigingen. Jullie kiezen een notaris in de buurt. Daar maak je een afspraak. Voor het goedkope standaard tarief krijg je een complete basketbalclub. Dus inclusief statuten en inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Statuten wijzigen naar nieuw model?

Wil je de bestaande statuten van je vereniging aanpassen naar de Modelstatuten voor basketballverenigingen.def? Speciaal hiervoor is een apart vragenspel met een bijzonder lage prijs gemaakt. Nergens kan je zo snel en zo goedkoop nieuwe statuten maken voor jouw basketbalvereniging.

Hulp nodig?

De website van de Nederlandse Basketbal Bond bevat heel veel informatie voor verenigingen. Bovendien kunnen ze jullie goed helpen.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Verenigingen