Goedkoopste notaris?

Home » Goedkoopste notaris?
8.6

Goedkoopste Notaris?

Zijn wij de goedkoopste notaris? Soms. We behoren gegarandeerd tot de Top 10 van goedkope notarissen.

Prijs vergelijken notarissen

Het vergelijken van prijzen van notarissen kan een hele opgave zijn. Om te kunnen vergelijken is het om te beginnen belangrijk dat je alle kosten van de notaris goed op een rijtje hebt. Wij van DoeHetZelfNotaris zijn daar heel transparant in. We benoemen alle kosten, zodat je vooraf precies weet waar je aan toe bent.

goedkoopste notaris

Bij veel aktes die de notaris maakt, zijn kosten van andere organisaties betrokken. Je komt niet onder die bedragen uit en worden één op één doorbelast. Die kosten noem je verschotten, zo staan ze ook op de factuur. In onze tarieven staan alle kosten altijd vermeld, ook die verschotten.

Verrassing achteraf

Dat transparant zijn doen ander notarissen vaak niet. Zo komen zij op sites als www.degoedkoopstenotaris.nl bovenaan te staan. Als je naar de kleine lettertjes kijkt, dan zie je dat ze geen kosten hebben opgenomen voor eenvoudige maar verplichte zaken als een ID-controle. Maar die kosten brengen ze later wel alsnog in rekening. Daardoor krijg je achteraf een veel hogere rekening dan je vooraf had gedacht.

Een veel gebruikte truc is al er twee mogelijke kosten zijn, altijd de lage te nemen. Terwijl je in de praktijk als notaris weet dat die zelden voor komt.

Bedragen die ook verplicht zijn en vaak niet in het offertebedrag zijn meegenomen zijn de kosten voor het kwaliteitsfonds voor het notariaat. Per akte is dat een bijdrage van meer dan € 9,50.

Geen regionale verschillen in prijs

Wij bieden je overal in Nederland dezelfde prijs voor duidelijk omschreven diensten. Als je kijkt naar tarieven van notarissen dan kunnen die behoorlijk verschillen per regio. Soms is dat een gevolg van sterke concurrentie, een andere keer is er een vreemde prijsvechter aan de gang die zorgt voor regionale prijsverschillen. Bij ons gebeurt dat niet en krijg je overal dezelfde behoorlijk lage prijs.

Waarom de goedkoopste notaris niet altijd de beste is

De notaris moet kosten maken die jij niet direct ziet. Zo moet hij een papieren versie van jouw akte opslaan in een brandwerende kluis gedurende minimaal 20 jaar. Dat kost natuurlijk geld. De notaris is ook verplicht verzekerd tegen beroepsfouten, dat zijn dure verzekeringen. Onze notarissen kiezen we op betrouwbaarheid en goede bedrijfsvoering. Want je wilt niet het risico lopen dat de notaris fouten gaat maken om sneller en goedkoper te werken. In de afgelopen jaren zijn een paar keer notarissen failliet gegaan, waarbij ze ook nog geld van hun klanten hebben verduisterd. Een duidelijk voorbeeld van wat wij hier betogen was notaris Voorwinde in Amsterdam. Jarenlang de goedkoopste op allerhande sites. Met de noorderzon vertrokken, klanten bestolen en soms zelfs aktes niet goed afgerond waar wel voor betaald was. Een beter voorbeeld van het spreekwoord: “goedkoop is duurkoop” binnen het notariaat is er niet.

Gaat een notaris van ons in de fout? Daar zijn we heel streng in. Als één van onze notarissen in de fout gaat dan kunnen wij hem direct uit ons netwerk schrappen. Dat doen we dan ook.