Hoe lang duurt een verklaring van executele?

Hoe lang duurt een verklaring van executele?

Home ยป Hoe lang duurt een verklaring van executele?
8.6
Hoe lang duurt het opstellen van een verklaring van executele?

Het opstellen van een verklaring van executele hoeft niet erg lang te duren. Naast de executeer zijn er meestal geen andere mensen betrokken. De notaris moet het testament beoordelen en de executeur moet de benoeming aanvaarden. Het kan in enkele dagen rond zijn.

Doorlooptijd van verklaring van executele

doorlooptijd

Als ik een verklaring van executele nodig heb, hoe lang gaat dat dan duren? Het goede nieuws is, dat kan meestal redelijk snel.

Nadat je de aanvraag voor een verklaring van executele hebt ingediend ontvang je het verzoek om een scan van het laatste testament op te sturen. De notaris beoordeelt het testament en bekijkt wie in dat testament benoemd is als executeur. Vervolgens stuurt de notaris aan die persoon een verklaring van aanvaarding.

De rol van de executeur

Als jij dat bent, de executeur, dan kun je direct de aanvaarding ondertekenen. Zijn de stukken en de betaling binnen, dan maakt de notaris de verklaring van executele en stuurt die via de mail aan je toe. De verklaring valt ook niet onder de documenten die de notaris moet voorlezen en uitleggen.

Omdat er naast jou en de notaris geen andere personen betrokken zijn is de doorlooptijd meestal beperkt. Afhankelijk van de drukte op het kantoor kun je dit in enkele dagen regelen.

Online regelen

Een verklaring van executele maken wij 100% online. De aanvaarding kan via iDIN. Dat wil zeggen dat er niemand ergens heen hoeft te komen. Hierdoor is de doorlooptijd erg kort.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Verklaring van executele