Moet een wijziging van mijn oude testament door mijn oude notaris?

Moet een wijziging van mijn oude testament door mijn oude notaris?

Home ยป Moet een wijziging van mijn oude testament door mijn oude notaris?
8.6
Moet ik voor een wijziging of intrekking van mijn testament naar mijn ‘oude’ notaris?

Nee, je kan naar elke notaris in Nederland om jouw testament te wijziging of te herroepen. Dat hoeft niet bij dezelfde notaris die het testament heeft opgesteld.

Ik heb al een testament

Je kunt een nieuw testament maken bij een andere notaris. Je kan ook aanvullingen doen of het testament herroepen. Dat kan allemaal bij een andere notaris. Zelfs de afhandeling van een erfenis of testament kun je doen bij een andere notaris dan die het testament heeft gemaakt.

Oude testament

Testament met zegel

Als het van belang is dan stellen wij de vraag of er een oud testament was. Je kunt dit eenvoudig bij je antwoorden opgeven. Je krijgt soms de vraag of je een kopie of scan van het oude testament aan de notaris wil sturen. De nieuwe notaris kan het eerder opgestelde testament als dat moet inzien en met jou bespreken.

Heb je zelf geen exemplaar? Dan kun je dat opvragen bij de oorspronkelijke notaris. Kom je er dan nog niet uit, dan kan je nieuwe notaris een kopie opvragen. Daar zijn dan wel kosten aan verbonden.

Doorlopende tekst

Het oude testament moet aangepast met de nieuwe wensen. De notaris zal dan zorgen dat er weer een doorlopende tekst van het testament beschikbaar komt. Zijn het losse stukken die je wilt toevoegen dan is dat niet noodzakelijk.

Het kan dus goedkoper zijn om een wijziging te laten maken bij de oude notaris, zeker als die tekst digitaal beschikbaar heeft en het een kleine wijziging betreft.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Testament