Nederlandse Basketball Bond NBB

Home » Nederlandse Basketball Bond NBB
8.4
Statuten basketball vereniging NBB
logo nederlandse basketball bond nbb

Dankzij de unieke samenwerking tussen de NBB en DoeHetZelfNotaris maak jij hier voor heel weinig geld in een paar minuten nieuwe statuten voor jouw basketbalvereniging. Je kan een compleet nieuwe vereniging oprichten, of voor jouw bestaande vereniging nieuwe statuten maken.

cijfer vier

Vier inhoudelijke redenen om je statuten aan te passen:

  • Je kan ook formeel de ledenvergadering per e-mail uitschrijven
  • Jullie nieuwe statuten verwijzen naar de nieuwe NBB statuten
  • De verenigingen zijn lid van de NBB, niet meer van een rayon, in de nieuwe statuten is dat verwerkt
  • De statuten zijn helemaal bijgewerkt aan het nieuwe verenigingsrecht

Welke stappen moet je nemen?

Sommige stappen kun je omdraaien. Zo kan je al de opdracht aan de notaris geven, terwijl je nog de notulen van het besluit na zal sturen. Je moet dan wel zeker weten dat de vergadering akkoord gaat.

Waarom nu?

Het aanbod om de statuten voor slechts € 275 te kunnen wijzigen is niet van toepassing in de maand december. Dat is op zich al reden genoeg. De andere reden is dat het toch moet gebeuren, dan kan je het net zo goed direct doen.

Waarom helemaal nieuwe statuten goedkoper zijn

Statuten zijn net een wetboek. Alle artikelen hebben een samenhang met elkaar. Als je bestaande statuten gaat wijzigen, dan moet je eerst de oude statuten overtikken, daarna de wijzigingen verwerken, dan alle verwijzingen nakijken, beoordelen of het eindresultaat voldoet aan de laatste wettelijke eisen. Zoals je begrijpt is dit een omslachtige en moeilijke oplossing. Die oplossing is dus duur. Daarom kies je hier voor compleet nieuwe statuten. Op hoofdpunten geef je de nieuwe wensen aan. Die nieuwe statuten worden gemaakt door de software en zijn al helemaal nagekeken.