Starterslening afgelost

Starterslening afgelost

Home » Starterslening afgelost
8.5
Wat moet ik doen als mijn starterslening is afgelost?

Een afgeloste hypotheek moet je zelf nog doorhalen bij het Kadaster. Dit geldt ook voor een starterslening. Alleen een notaris kan dit doen. De notaris heeft een aflossingsbewijs nodig.

Een afgeloste startershypotheek

De startershypotheek is een aanvullende hypotheek voor starters op de woningmarkt. Zij kunnen via de gemeente een extra hypotheek krijgen. Die starterslening gebruiken ze dan voor het laatste stukje financiering. De eerste paar jaar is deze hypotheek aflossingsvrij. Je kan de hypotheek boetevrij aflossen tijdens de looptijd. Beschik je dus na een paar jaar over wat meer financiële armslag, dan kan dat een interessante optie zijn.

De startershypotheek is een initiatief om de woningmarkt te verbeteren. De financiële uitvoering is in handen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvestiging SVn.

Doorhalen starterslening

starterslening

Als je de starterslening met de daarbij behorende hypotheek hebt afgelost blijft deze staan in het kadaster. De hypotheek wordt dus niet automatisch doorgehaald. Er zijn veel redenen om de hypotheek nu wel zelf te laten schrappen bij het kadaster. De belangrijkste is dat het nu goedkoper is dan straks. Als je het zou doen bij de verkoop van de woning, doe je dat bij de notaris van de koper. Die heeft dan ook het tarief bepaald, dat kan oplopen tot € 300.

Doorhalen startershypotheek met korting

De startershypotheek doorhalen in het kadaster kan heel eenvoudig. Zodra je de laatste aflossing hebt gedaan kan je de opdracht geven. Speciaal voor starters geven wij 10% korting op het toch al zeer lage tarief.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Hypotheek royement