De voogdij regelen

Stappenplan voor je akteWat als beide ouders dood gaan? Wat moet er dan met jullie kinderen? De nachtmerrie voor elke ouder. Daarom moet je de voogdij regelen. Je kan ook direct voor beide ouders tegelijk de voogdij regelen.
Je kan de voogdij los regelen. Het wettelijk erfrecht blijft van toepassing. Bij de voogdij regel je dan voor alle kinderen en zelfs voor eventuele toekomstige kinderen wie hun voogd zal zijn. Voogdij is pas van toepassing als er geen wettelijke ouders meer zijn. Je kunt naast een voogd ook een reservevoogd benoemen. Als de door jou bedachte voogd om wat voor reden niet kan of wil op het moment dat het gevraagd wordt dan komt de reserve voogd in beeld.

Voogdij in een testament

In ieder testament dat je bij ons maakt kun je aangeven of er minderjarige kinderen zijn. In dat geval regel je de voogdij natuurlijk in dat testament. Dat is de meest eenvoudige manier om de voogdij te regelen. Je kan dan namelijk ook het beheer over de erfenis van de kinderen regelen. Zolang ze minderjarig zijn heeft iemand anders het beheer over hun erfdelen.

Lees meer