Hoe kom ik erachter of er nog een bankrekening was van de overledene?

Hoe kom ik erachter of er nog een bankrekening was van de overledene?

Home » Hoe kom ik erachter of er nog een bankrekening was van de overledene?
8.4

Onbekende bankrekening overledene

Hoe weet je of de overledene niet nog een bankrekening had?

PinautomaatWie weet of er niet nog op een onbekende rekening spaargeld staat.
Het saldo van een bankrekening van een erflater behoort tot zijn of haar vermogen en kan dus worden nagelaten aan erfgenamen.
Om daarop aanspraak te kunnen maken en toegang tot te krijgen, moet de erfgenaam wel eerst weten bij welke bank de bankrekening wordt aangehouden. Het is belangrijk dat er tijdig aanspraak wordt gemaakt op de bankrekening, omdat dit recht namelijk na twintig jaar kan verjaren.

Navraag doen bij banken

Soms is het na iemands overlijden niet duidelijk of en waar hij of zij een bankrekening had. Dan kan je via slapendetegoeden.nl in één keer navraag doen bij de grootste en bekendste Nederlandse banken. Alleen erfgenamen en executeurs kunnen die navraag doen. Voor een navraag bij één specifieke bank, moet je direct contact opnemen met de betreffende bank.

Bank bestaat niet meer

Als je alleen weet dat de erflater een bankrekening had bij een bank die niet meer bestaat (je vindt bijvoorbeeld een spaarboekje van een oude bank), kan je contact opnemen met de rechtsopvolger van die bank. Om uit te zoeken welke bank dat is kan je contact opnemen met De Nederlandse Bank.

    Lees meer over Afhandeling Erfenis