Ik wil mijn erfgenamen wijzigen, kan ik het testament verscheuren?

Ik wil mijn erfgenamen wijzigen, kan ik het testament verscheuren?

Home ยป Ik wil mijn erfgenamen wijzigen, kan ik het testament verscheuren?
8.5

Erfgenamen wijzigen, testament verscheuren?

Ik wil mijn erfgenamen wijzigen, kan ik het testament verscheuren?

Testament met zegelJe kunt altijd je testament verscheuren. Misschien voelt dat wel lekker. Juridisch heeft dit geen effect. Je testament staat namelijk ingeschreven in het Centraal Testamenten Register (CTR). De notaris die het opstelden bewaart een exemplaar. Als je het testament gaat herroepen dan wil de notaris graag het oude exemplaar zien. Wacht dus nog even met verscheuren.
Om het testament te herroepen kun je twee dingen doen:

  • Je testament herroepen Dat kan gelden voor het hele testament of voor een deel, zoals het schrappen van een erfgenaam. De herroeping gaat via de notaris. De herroeping wordt ingeschreven in het register. Daardoor is duidelijk dat het eerder opgenomen testament is herroepen.
  • Een nieuw testament maken, daarmee wordt automatisch het oude testament herroepen.

Heeft onze uitleg je verder geholpen?