Is adres van stichting altijd openbaar?

Is adres van stichting altijd openbaar?

Home » Is adres van stichting altijd openbaar?
8.6
Onze stichting wil dat het adres van de stichting geheim blijft. Kan dat?

Het vestigingsadres is altijd openbaar. Dat staat in het Handelsregister ingeschreven. De adressen van de bestuurders zijn niet openbaar.

Is het adres van een stichting altijd openbaar?

Brief

Voor de notaris moet je altijd een adres afgeven. Die moet jouw gegevens ook kunnen controleren. Dat is nodig in het kader van de strijd tegen witwassen en terrorisme. Dat is iets anders dan de vraag of later het adres van de stichting altijd openbaar moet zijn.

Alle rechtspersonen moeten ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het vestigingsadres is altijd openbaar. De adressen van de bestuurders zijn niet openbaar. Deze adressen zijn wel zichtbaar voor overheden, notarissen, advocaten en deurwaarders.

Ook als je een geheim privé-adres hebt zullen de eerder genoemde groepen jouw adres wel kunnen vinden.

Praktijkoplossing

Er is een oplossing in de praktijk voor stichtingen die bijvoorbeeld slachtoffers van geweld opvangen. Je kan het vestigingsadres van de stichting op een andere plek zetten, dan waar de werkelijke activiteiten plaatsvinden. Het opvanghuis kun je dan op een geheim adres houden. De stichting vestig je bijvoorbeeld bij de notaris of een ander vertrouwenspersoon.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Vraag het de notaris