Naamswijziging BV hoe pak ik dat aan?

Naamswijziging BV hoe pak ik dat aan?

Home » Naamswijziging BV hoe pak ik dat aan?
8.4
Moet de naamswijziging van een BV altijd in de statuten?

Dat hoeft niet altijd. Je kan er ook voor kiezen om een extra naam toe te voegen in het handelsregister. Dat noem je een handelsnaam. Wil je de formele naam van de BV wijzigen, dan moet je inderdaad de statuten aanpassen.

Informele naamswijziging BV

Je kan naast de officiële naam van de BV ook gebruik maken van een handelsnaam. Zo is DoeHetZelfNotaris een handelsnaam van de BV Notarian.

Nu is het wel zo dat bijvoorbeeld in officiële communicatie en ook op bankrekeningen en dergelijke ook de naam van de BV moet verschijnen. Als die naam om wat voor reden dan ook niet passend is moet je de statuten wijzigen.

Formele wijziging

Logo Kamer van Koophandel handelsregister

Statutenwijziging, met naamswijziging BV, is bijvoorbeeld aan te raden als in de naam van de BV persoonsnamen worden genoemd van mensen die niet meer aan de BV verbonden zijn. Ook bij productnamen die de BV niet meer voert, zal je de naam van de BV willen wijzigen. Een statutenwijziging moet via de notaris en moet ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

Als je toch de statuten wijzigt kun je mogelijk nog wat andere zaken ook wijzigen. Als het een oudere BV is kan je mogelijk het geplaatste kapitaal afstempelen. Daarmee kan je het startkapitaal van € 18.000 uitkeren.