Naamswijziging BV altijd in statuten?

Naamswijziging BV altijd in statuten?

Home » Naamswijziging BV altijd in statuten?
8.5

Naamswijziging BV altijd in statuten?

Moet ik een naamswijziging van mijn BV altijd in de statuten doen?

Nee dat hoeft niet persé;. Je kan naast de officiële naam van de BV ook gebruik maken van een handelsnaam. Zo is DoeHetZelfNotaris een handelsnaam van de BV Notarian.

Nu is het wel zo dat bijvoorbeeld in officiële communicatie en ook op bankrekeningen en dergelijke ook de naam van de BV moet verschijnen. Als die naam om wat voor reden dan ook niet passend is moet je de statuten wijzigen.

Statutenwijziging, met naamswijziging BV, is bijvoorbeeld aan te raden als in de naam van de BV persoonsnamen worden genoemd van mensen die niet meer aan de BV verbonden zijn. Ook bij productnamen die niet gevoerd worden zal je de naam van de BV willen wijzigen. Een statutenwijziging moet via de notaris en moet ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.Logo Kamer van Koophandel handelsregister

Als je toch de statuten wijzigt kun je mogelijk nog wat andere zaken ook wijzigen. Als het een oudere BV is kan je mogelijk het geplaatste kapitaal afstempelen. Daarmee kan je het startkapitaal van € 18.000 uitkeren.

Heeft onze uitleg je verder geholpen?

Lees meer over Oprichting BV

Is je vraag niet voldoende beantwoord?

Stel je vraag