Nederlands testament in buitenland herroepen

Nederlands testament in buitenland herroepen

Home ยป Nederlands testament in buitenland herroepen
8.5
Kan ik mijn testament, opgesteld in Nederland, in het buitenland herroepen?

Ja, je kan in het buitenland een nieuw testament opstellen en daarmee het Nederlandse testament herroepen. Let wel op dat het buitenlandse testament niet in het CTR is ingeschreven.

Nederlands testament herroepen

Ondertekenen

Je kan een Nederlands testament herroepen via een testament in het buitenland. Bijvoorbeeld via een Duits testament of een specifieke akte om het Nederlandse testament in te trekken.

Let wel op, dit staat dan niet in de Nederlandse registers verwerkt. In Nederland blijft het oude testament ingeschreven staan bij het Centraal Testamenten Register (CTR). Als iemand overlijdt, en er wordt in Nederland gecontroleerd op een testament, staat dat oude testament er nog in.

De erfgenamen of juist andere belanghebbenden moeten dan aantonen dat er in het buitenland een rechtsgeldig testament is opgesteld. Dan heeft het oude Nederlandse testament geen juridische betekenis meer.

Je kan een Nederlandse notaris ook vragen om het nieuwe (buitenlandse) testament in het CTR te registeren. Dat is zeker aan te bevelen als je bang bent dat er later onduidelijkheid of onenigheid zal ontstaan. Er is dus geen koppeling tussen de verschillende testamentenregisters. Vanuit Nederland kan het ook een hele puzzel zijn om te achterhalen of er een testament in het buitenland is opgesteld. Wij hebben dat bijvoorbeeld in kaart gebracht voor een Spaans Testament.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?