Testament herroepen vanuit het buitenland?

Testament herroepen vanuit het buitenland?

Home ยป Testament herroepen vanuit het buitenland?
8.4
Kan ik een Nederlands testament herroepen vanuit het buitenland?

Ja, dat is mogelijk. Dat kan door het maken van een testament in het buitenland. Je kan daarmee het Nederlands testament vervangen. Op dat buitenlandse testament is dan wel buitenlands recht van toepassing.

Nederlands testament herroepen

Je woont in het buitenland, maar je hebt nog een testament in Nederland. Dat testament is niet meer van toepassing, bijvoorbeeld omdat het meeste van jouw bezit in je nieuwe woonland is. Dan wil je van dat Nederlandse testament af. Maar je komt niet vaak in Nederland. Wat zijn dan nog je opties?

Maak een nieuw testament

Testament met zegel

Ieder nieuw testament in Nederland en naar keuze ook in het buitenland, bevat als eerste bepaling dat je daarmee alle voorgaande testamenten intrekt. Zo kan je het Nederlandse testament herroepen met een buitenlands testament. Wil je zeker weten dat in Nederland bekend is dat je het testament hebt herroepen? Zorg dan dat de erfgenamen een kopie van het voorblad van je testament ontvangen.

Volmacht voor herroepen

Je kan echter niet door middel van een volmacht vanuit het buitenland iemand jouw testament laten herroepen. Voor alle andere opties moet je dus in persoon bij een Nederlandse notaris verschijnen.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?