Garagebox kopen of verkopen 39.-

Home » Wonen » Garagebox kopen of verkopen
8.4

Dit document ga je helemaal zelf afronden. Je hoeft niet naar een notaris. Alles gaat 100% online en is direct in orde.

Garagebox verkopen

Garagebox

Jij wil een garagebox verkopen of een garagebox kopen. De garage is vaak los te koop van een woning. Dat wil zeggen dat de verkoop juridisch een makkelijke zaak is. De belangrijkste stap die je moet zetten is het opstellen van een koopovereenkomst voor verkoop van je garage, of garagebox. Die koopovereenkomst stel je zelf op, met behulp van onze software. Je ontvangt een compleet en perfect koopcontract. Nadat je het hebt gelezen kunnen jullie het beiden ondertekenen.
Een garagebox kan inpandig zijn in het appartementencomplex waar je woont, of nabij de woning liggen.

Drie stappen om een garagebox te verkopen. 

Stap 1Koopcontract. Koper en verkoper moeten een koopcontract opstellen. Daarin moet in ieder geval de exacte omschrijving van de garage. De prijs en eventuele aanvullende afspraken.
Stap 2. De notaris passeert de koopakte.
Stap 3. Inschrijven bij het Kadaster.

Garage in het kadaster

Alle eigendom van onroerende goederen, waaronder een garage (een registergoed) staat in Nederland geregistreerd in het Kadaster.
Inschrijvingen moeten door een notaris worden gedaan. Dus hoe weinig je ook betaalt voor de garage, er zijn altijd kadasterkosten.

Notariskosten

De kosten van de notaris heb je als koper zelf in de hand. De koper heeft het recht om de notaris te zoeken en in ieder geval een offerte te vragen. Het maakt niet uit of de je de garage binnen de familie verkoopt. De werkzaamheden van de notaris zijn bovendien niet minder bij een groot stuk grond of bij een garagebox. Het opstellen van de akte, het controleren van de registers en de gegevens van de koper en verkoper, deze werkzaamheden zijn in beginsel gelijk.
Je kan ook als verkoper de kosten van de notaris voor je rekening nemen. Jij mag dan de notaris uitzoeken. Je noemt dat vrij op naam, afgekort als v.o.n.

Wat kost het verkopen van een garagebox?

+

Tarief Koopovereenkomst garagebox/parkeerplek € 39.- incl. BTW

Wat kost een Koopovereenkomst garagebox/parkeerplek

Een koopcontract voor een garagebox of parkeerplek. Met deze overeenkomst zet je de eerste stap voor de verkoop. Hierna moet deze overeenkomst in een Akte van Levering opgenomen bij de notaris. Door zelf een goed contract op te stellen kan je fors besparen op de kosten bij een notaris.

Hoe zit het met de overdrachtsbelasting bij een garagebox?

Ook over de overdracht van een garagebox moet je 2% overdrachtsbelasting betalen. Het lage tarief is van toepassing als de garagebox tot de woning behoort. Koop je een losse garage die niet tot de woning gerekend kan worden, dan is het tarief 8%.