Kan ik nog belastingvrij geld aan mijn kinderen geven?

Kan ik nog belastingvrij geld aan mijn kinderen geven?

Home ยป Kan ik nog belastingvrij geld aan mijn kinderen geven?
8.5
Kan ik belastingvrij schenken aan mijn kinderen? Hoeveel geld is dat dan?

Ja, je kunt belastingvrij schenken aan jouw kinderen. Je kunt ieder jaar belastingvrij geld schenk aan jouw kinderen. Het vrijgestelde bedrag wijzigt ieder jaar.

Belastingvrij schenken aan kinderen

Logo Belastingdienst

Je kunt ieder jaar belastingvrij geld schenken aan jouw kinderen. Het vrijgestelde bedrag wijzigt ieder jaar, maar kun je terugvinden in de tabel met tarieven.

Je kunt ook eenmalig een fors bedrag aan je kind geven, de zogenaamde verruimde vrijstelling. Dat kan eenmalig. De ontvanger moet wel jouw kind zijn, anders kun je geen gebruik maken van de verruimde vrijstelling.

Als je geld schenkt aan jouw kind is het verstandig dit schriftelijk vast te leggen. Dan kun je ook aanvullende voorwaarden opnemen bij de schenking. Daarmee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat de schenking in een gemeenschap van goederen valt.

Een contract is ook verstandig als je meerdere kinderen hebt. De aard van de schenking is dan duidelijk.

Schenken zonder notaris

Met behulp van deze belastingvrije schenking bespaar je fors op de erfbelasting. Je hoeft er niet voor naar de notaris. Je kunt zelf een contract opstellen met onze modellen. Wij hebben voor diverse soorten van schenkingen zogeheten onderhandse aktes opgesteld, die vul je eenvoudig in met onze software.

Schenking op papier

Beschik je niet over de benodigde contanten, dan kun je een schenking op papier overwegen. Daarvoor moet je wel naar de notaris. Je maakt die akte natuurlijk zelf op: DoeHetZelfNotaris.nl


    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Schenken