Kan ik nog belastingvrij geld aan mijn kinderen geven?

Kan ik nog belastingvrij geld aan mijn kinderen geven?

Home ยป Kan ik nog belastingvrij geld aan mijn kinderen geven?
8.4
Kan ik belastingvrij schenken aan mijn kinderen? Hoeveel geld is dat dan?

Ja, je kan belastingvrij schenken aan jouw kinderen. Je kunt ieder jaar belastingvrij geld schenk aan jouw kinderen. Het vrijgestelde bedrag wijzigt ieder jaar.

Belastingvrij schenken aan kinderen

Logo Belastingdienst

Je kunt ieder jaar belastingvrij geld schenken aan jouw kinderen. Het vrijgestelde bedrag wijzigt ieder jaar, maar kan je terugvinden in de tabel met tarieven.

Je kan ook eenmalig een fors bedrag aan je kind geven, de zogenaamde verruimde vrijstelling voor de eigen woning. Dat kan eenmalig als de ontvanger tussen de 18 en de 40 jaar is. De ontvanger hoeft geen familie te zijn. De eigen woning is een ruim begrip. Het kan zijn de aanschaf van een woning, de aflossing van een hypotheek, de verbouwing van de woning of de aflossing van een restschuld.

Als je geld schenkt aan jouw kind is het verstandig dit schriftelijk vast te leggen. Dan kan je ook aanvullende voorwaarden opnemen bij de schenking. Daarmee kun je bijvoorbeeld voorkomen dat de schenking in een gemeenschap van goederen valt.

Een contract is ook verstandig als je meerdere kinderen hebt. De aard van de schenking is dan duidelijk.

Schenken zonder notaris

Met behulp van deze belastingvrije schenking bespaar je fors op de erfbelasting. Je hoeft er niet voor naar de notaris. Je kan zelf een contract opstellen met onze modellen. Wij hebben voor diverse soorten van schenkingen zogeheten onderhandse aktes opgesteld, die vul je eenvoudig in met onze software.

Schenking op papier

Beschik je niet over de benodigde contanten, dan kun je een schenking op papier overwegen. Daarvoor moet je wel naar de notaris. Je maakt die akte natuurlijk zelf op: DoeHetZelfNotaris.nl


    Heeft onze uitleg je verder geholpen?