Moet ik een minimum bedrag inleggen om aandelen te krijgen?

Moet ik een minimum bedrag inleggen om aandelen te krijgen?

Home » Moet ik een minimum bedrag inleggen om aandelen te krijgen?
8.6
Is er een minimum kapitaaleis voor het oprichten van een BV?

Nee, er is geen minimum kapitaaleis. Eén aandeel van € 0,01 is al voldoende om een BV op te kunnen richten.

Minimum bedrag voor oprichten van BV

Nee, er is geen minimum bedrag (meer). In beginsel is het voldoende om één aandeel van EUR 0,01 te plaatsen (uit te geven), je noemt dat het geplaatst kapitaal. Als je met meer dan 1 aandeelhouder wilt zijn, dan moet minimaal twee aandelen plaatsen.

geld

De inbreng van kapitaal kan natuurlijk wel verstandig zijn omdat je wilt gaan ondernemen in de BV. Er zijn verschillende manieren om kapitaal in een BV in te brengen. het kan de vorm hebben van eigen vermogen, of van vreemd vermogen. Je kan aandelen uitgeven om eigen vermogen te krijgen, dat doe je met een aandelenemissie.

Oude BV voor 2012

Voor de wetswijziging van 1 oktober 2012 moest je minimaal EUR 18.000,00 (geld of een waarde) inbrengen. De afschaffing van de kapitaalseis was een van de belangrijkste wijzigingen toen. Het wordt de invoering van de flex BV genoemd. Je hebt geen verklaring van de bank en ook geen accountantsverklaring meer nodig. Je kan die oude BV omzetten naar een nieuwe. Op die manier kan je het in die tijd gestorte geld uit je BV halen zonder dividendbelasting verschuldigd te zijn.

Je doet dat door de aandelen af te stempelen.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Vraag het de notaris