Richt hier je onderneming op

Home » Richt hier je onderneming op
8.5

Onderneming starten

DoeHetZelfNotaris is de beste plek om jouw bedrijf vorm te geven. Je kan hier verschillende soorten bedrijven starten. Kies goed welke rechtsvorm jouw onderneming moet krijgen. Dat kan met behulp van de notaris, voor de BV en de coöperatie. Je kan het ook zelf regelen voor een VOF. De site helpt je bij alle vragen die je hebt om te gaan ondernemen. Voor een VOF ben je direct klaar en ontvang je het contract meteen.

BV Oprichten

Dagelijks worden via DoeHetZelfNotaris BV’s opgericht. Je kan ook snel of supersnel een Besloten Vennootschap oprichten. Vragen? Wij staan klaar om je verder te helpen. Geen vragen, richt dan nu je BV op.

Twee BV’s

Als je het goed wilt doen dan richt je twee BV’s op. Een holding en een werkmaatschappij oprichten. Dat is vooral van belang als je ooit van plan met om de werkmaatschappij te verkopen of om andere aandeelhouders toe te laten als participant. Je kan dan de aandelen in de werkmaatschappij verhandelen zonder dat dit direct invloed heeft op je privé vermogen. Dat is fiscaal dus verstandig.
Ook kan je onder een Holding verschillende werkmaatschappijen oprichten. Daardoor kan je risico’s spreiden.
Hiervan komt de bekende uitspraak vandaan: “één BV is geen BV“. Je richt makkelijk twee BV’s op via onze site.
In een specifiek dossier Holding vind je de voor- en nadelen van een Holding.

Een VOF oprichten

Een vennootschap onder firma VOF kan je oprichten zonder notaris. Maar je kan geen VOF oprichten zonder een goed contract. Daarom kan je zelf een VOF contract opstellen met onze software. Die helpt je aan de hand van vragen om een goed VOF-contract op te stellen.

Coöperatie oprichten

De coöperatie is de laatste jaren snel populair geworden. Samenwerkende ZZP-ers bijvoorbeeld richten in plaats van een BV een ZZP-coöperatie op. Het levert juridische voordelen op, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid. Ook particulieren richten coöperaties op, bijvoorbeeld om samen een windmolen te plaatsen of op andere manier energie op te wekken. Specifiek voor de energiecoöperatie vind jij een model, je hoeft maar heel weinig te aan te vinken om een energiecoöperatie op te richten.
Je richt heel snel en goedkoop hier een coöperatie op.

Spoed oprichten BV of Coöperatie

Soms wil je snel of heel snel een BV of Coöperatie oprichten. Dat kan. Wil je bovenop de stapel komen en binnen drie werkdagen klaar zijn? Dan betaal je een kleine toeslag. Wil je zelfs binnen 24 uur oprichten? Dan kan dat ook.
Niet alle notarissen werken mee aan deze supersnelle afhandeling, dus je keuze waar je gaat tekenen is iets beperkt.
Voor een VOF speelt de spoedvraag helemaal niet. Beantwoord de vragen, maak je eigen contract. Onderteken en klaar is je VOF. Dat kan in minder dan een uurtje rond zijn.