Onderneming starten
DoeHetZelfNotaris is de beste plek om jouw bedrijf vorm te geven. Je kunt hier verschillende soorten bedrijven starten. Kies welke rechtsvorm jouw onderneming moet krijgen.
Soms moet je voor die onderneming naar de notaris, zoals voor de BV en de coöperatie. Soms kan je het ook helemaal zelf regelen. Dat is bijvoorbeeld het geval voor een VOF.
De site helpt je bij alle vragen die je hebt om te gaan ondernemen. Kom je er zelf niet uit? Vragen? Wij staan klaar om je verder te helpen.
Verschillende rechtsvormen
Weet je niet welke rechtsvorm het best past bij jouw onderneming? Lees hier dan de verschillen tussen de rechtsvormen:
- Verschil tussen een BV en Commanditaire Vennootschap;
- Verschil tussen een BV en VOF;
- Verschil tussen een BV en Coöperatie.
Super simpel een BV oprichten
Dagelijks worden via DoeHetZelfNotaris BV’s opgericht. Je kan dan ook supersnel een Besloten Vennootschap oprichten. Speciaal voor de meest voorkomende BV hebben wij alles voorbereid. Wil je met slechts één aandeelhouder een BV oprichten? Gaat die BV dus jouw persoonlijke BV of personal holding worden? Dan staat alles voor je klaar en hoef je slechts een paar eenvoudige vragen te beantwoorden. Dat is niet alleen heel eenvoudig, het is ook nog eens super goedkoop.
Gewone BV Oprichten
Natuurlijk kun je ook een andere BV oprichten. De BV waarin je jouw onderneming gaat uitvoeren. De BV waarin je met anderen samen de aandelen wil kunnen houden. Ook hier hoef je geen ervaren jurist te zijn om zelf een BV vorm te geven. De site helpt je met de juiste vragen om te komen tot een perfecte BV. De software maakt voor jou op maat gemaakte statuten. Die je gratis ontvangt nog voordat je opdracht aan een notaris hoeft te geven.
Twee BV’s
Als je het helemaal goed wilt doen dan richt je twee BV’s op. Je gaat dan een holding en een werkmaatschappij oprichten. Dat is vooral van belang als je ooit van plan bent om de werkmaatschappij te verkopen of om andere aandeelhouders toe te laten als participant. Je kan dan de aandelen in de werkmaatschappij verhandelen zonder dat dit direct invloed heeft op jouw privé vermogen. Dat is fiscaal dus verstandig.
Ook kan je onder een Holding verschillende werkmaatschappijen oprichten. Zo kan in iedere BV een andere onderneming voeren. Daardoor kun je risico’s spreiden.
Hiervan komt de bekende uitspraak vandaan: “één BV is geen BV“. Je richt makkelijk twee BV’s op via onze site.
In een specifiek dossier Holding vind je alle voor- en nadelen van een Holding.
Coöperatie oprichten
De coöperatie is de laatste jaren snel populair geworden. Samenwerkende ZZP-ers bijvoorbeeld richten in plaats van een BV een ZZP-coöperatie op. Het levert juridische voordelen op, bijvoorbeeld op het gebied van aansprakelijkheid. Ook particulieren richten coöperaties op, bijvoorbeeld om samen een windmolen te plaatsen of op andere manier energie op te wekken. Specifiek voor de energiecoöperatie vind jij een model, je hoeft maar heel weinig aan te vinken om een energiecoöperatie op te richten.
Je richt heel snel en goedkoop hier een coöperatie op.
Spoed oprichten BV of Coöperatie
Soms wil je snel een BV of Coöperatie oprichten. Dat kan. Wil je bovenop de stapel komen en binnen drie werkdagen klaar zijn? Dan betaal je een kleine toeslag.
Niet alle notarissen werken mee aan deze snelle afhandeling, dus je keuze waar je gaat tekenen is iets beperkt.
Andere onderneming
Je kan ook een VOF, maatschap of CV oprichten. Wij hebben hiervoor een aparte website opgericht: vennootschaponderfirma.nl. Op deze website vind je informatie die specifiek is gericht op deze ondernemingsvormen. Voor het oprichten van deze ondernemingsvorm hoef je niet langs de notaris. Het is dus veel makkelijker om zo’n onderneming op te richten, en scheelt in de kosten.