Benodigde documenten voor oprichten van een holding met werkmaatschappij

8.6

Benodigde documenten voor oprichten van een holding met werkmaatschappij

Home » Richt hier je onderneming op » Holding met werkmaatschappij » Benodigde documenten voor oprichten van een holding met werkmaatschappij
8.6
Wat heb ik nodig om een holding met werkmaatschappij op te richten?

De gegevens van alle personen die je gaat benoemen als aandeelhouder en bestuurder. Is de oprichter een ander dan deze personen, dan ook van hem of haar alle gegevens.

Wat heb je nu nodig?

Om het vragenformulier goed in te kunnen vullen heb je bepaalde informatie nodig, namelijk:

  • De gegevens van alle personen die betrokken zijn bij de oprichting, de aandeelhouders en bestuursleden namelijk de volledige voornamen (geen voorletters), geboortedatum en geboorteplaats.
  • Een geldig vestigingsadres voor de BV’s. Je kunt daar ook een huisadres voor gebruiken. Na oprichting kun je zelf eenvoudig een adreswijziging doorvoeren (zonder notaris).

Wat heb je later nodig?

Nadat je de aanvraag hebt ingediend, ontvang je een opdrachtbevestiging. Daarna zal je worden gevraagd om aanvullende informatie. Dit zijn de op dat moment benodigde documenten:

  • Een kopie of scan van een geldige ID van de oprichter. Zonder dat mag de notaris geen dossier voor je aanmaken.
  • De personen die aandeelhouder of bestuurder worden, moeten zich legitimeren. Zij hebben allemaal dus een geldig ID bewijs nodig. Zij moeten de statuten ondertekenen, of soms een volmacht afgeven voor hun instemming. De notaris die de akte passeert zal dit beslissen.