Voor hoeveel erfgenamen is een Verklaring van Erfrecht?

Voor hoeveel erfgenamen is een Verklaring van Erfrecht?

Home » Voor hoeveel erfgenamen is een Verklaring van Erfrecht?
8.6
Voor hoeveel erfgenamen is een verklaring van erfrecht?

Als er meerdere erfgenamen zijn kunnen zij één verklaring van erfrecht opstellen. Via de DoeHetZelfNotaris kunnen er 6 erfgenamen worden opgenomen in de verklaring. Zijn er meer erfgenamen? Dan komt er een toeslag bovenop. Dit is omdat de notaris dan een extra taak krijgt.

Verklaring van Erfrecht delen?

Via onze site kan je voordelig en eenvoudig een Verklaring van Erfrecht (VvE) aanvragen. Maar voor hoeveel erfgenamen geldt die verklaring eigenlijk? Moet iedere erfgenaam zelf een Verklaring van Erfrecht aanvragen?

Handen schudden

Een overleden erflater heeft meestal meerdere erfgenamen. Erfgenamen hoeven niet ieder apart een VvE aan te vragen. De VvE geldt namelijk per overledene en niet per erfgenaam. Dat betekent dat als er meerdere erfgenamen zijn, zij met één VvE kunnen vaststellen dat zij erfgenaam zijn.

Verklaring van Erfrecht via de DoeHetZelfNotaris

Zijn er meer dan zes erfgenamen? Dan komt er op het tarief een toeslag van € 100,–. Dat bedrag is nodig omdat de notaris bij een dergelijke groep meer werk heeft aan het coördineren. Alle gegevens van de erfgenamen moeten op het juiste moment bij elkaar komen. Hoe groter de groep hoe meer werk dit in de praktijk blijkt te zijn.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Verklaring van Erfrecht