Foundation als naam?

Foundation als naam?

Home ยป Foundation als naam?
8.6
Kan een stichting foundation heten?

Ja dat kan wel. Er is echter een belangrijke maar. De stichting moet wettelijk ook het woord stichting in de naam hebben. Dat hoef je niet naar buiten zo te benoemen, maar bij de Kamer van Koophandel staat het wel genoteerd.

‘Foundation’ als naam

esther vergeer foundation

Mag ik het woord foundation gebruiken voor mijn stichting?
Als je bij de notaris een stichting gaat oprichten, moet je in de oprichtingsakte ook een naam aan jouw stichting geven. De wet bepaalt dat het woord stichting in de statutaire naam moet staan. Dat is verplicht, omdat zo uit de naam duidelijk blijkt welke rechtsvorm de rechtspersoon heeft.

Foundation in statutaire naam

Het is daarnaast toegestaan om het woord foundation te gebruiken in de statutaire naam, maar dan moet nog steeds het woord stichting in de naam worden vermeld. Je krijgt dan dus: “stichting foundation het goede doel”, of “stichting puppyfoundation”.

Foundation in handelsnaam

De statutaire naam moet je niet verwarren met de handelsnaam. Die hoeft niet hetzelfde te zijn als de statutaire naam, maar is dat meestal wel. Voor de handelsnaam kan ook het woord foundation worden gebruikt.

Onderscheidende naam

Let er op dat als je het woord foundation opneemt in de statutaire naam of handelsnaam van jouw stichting, de naam onderscheidend moet zijn. De naam mag niet verwarrend zijn.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Stichtingen