Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk?

Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk?

Home » Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk?
8.6
Kun je een geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk?

Ja dat kan, door het omzetten wijzig je niet de partnerschapsvoorwaarden. Had je een partnerschap in een gemeenschap van goederen, dan blijft dat ook in je huwelijk.

Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

huwelijksvoorwaarden

Door de Wet beperkte gemeenschap van goederen geldt dat je (als je trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat op of na 1 januari 2018) automatisch trouwt in beperkte gemeenschap van goederen. Bepaald vermogen van de echtgenoten zal in dat geval niet vallen onder de gemeenschap van goederen.

De vraag is dan hoe dat zit als een geregistreerd partnerschap onder partnerschapsvoorwaarden van vóór 1 januari 2018 na die datum wordt omgezet in een huwelijk.

Geen verandering in huwelijksvermogensregels

Als je een geregistreerd partnerschap omzet in een huwelijk in 2018 dan blijven de regels van vóór 2018 van toepassing, dus niet de Wet beperkte gemeenschap van goederen. Er verandert dus niets in het huwelijksgoederenregime.

De partnerschapsvoorwaarden (dus huwelijkse voorwaarden) zijn dan ook van toepassing op het huwelijk. Had je dus een gemeenschap van goederen, dan blijft die ook van toepassing in het huwelijk.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?