Fietsersbond

Je kan De Fietsersbond heel eenvoudig steunen.
Je kunt hier voor De Fietsersbond:
logo-fietsersbond

Hoe werkt een legaat voor de Fietsersbond?

Je kunt hier een schenking na jouw overlijden doen waarmee je een geldbedrag nalaat aan de Fietsersbond.
Je hoeft maar een beperkte hoeveelheid gegevens zelf in te vullen. Jouw persoonlijke gegevens en het bedrag van de schenking.
Hierna kies je een notaris in de buurt. Die maakt de akte voor je in orde.
De schenking heeft juridisch de vorm van een legaat. Je ontvangt het concept en maakt een afspraak om de akte te tekenen bij de notaris. Dat moet in persoon omdat de notaris moet controleren of je begrijpt wat je tekent en of je dat in vrije wil hebt besloten. Er zijn notariskantoren in heel Nederland waar je terecht kan.

Meerjarig schenken

Door een schenking vast te leggen voor meer jaar heb je extra fiscale voordelen. Je moet de schenking dan voor minimaal vijf jaar vastleggen. Dat doe je in een contract. Dat contract kan je bij DoeHetZelfNotaris maken. Je regelt dan naast het bedrag en de wijze van betalen ook nog wat andere zaken. Zo kan je schenking stoppen als de organisatie de ANBI status verliest (en jij dus je fiscale aftrek), of als de organisatie een andere doelstelling krijgt.

Fietsersbond in testament

Je kan heel eenvoudig een goed doel opnemen in je testament. Voordeel van een samenwerkend goed doel opnemen in je testament is dat je dan geen aanvullende gegevens hoeft in te voeren.

Start je schenking aan De Fietsersbond

Samenwerking

De mogelijkheid om eenvoudig geld te kunnen schenken of nalaten aan dit goede doel is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de Fietsersbond, DoehetZelfNotaris en Instituut Goed Nalaten.
Voor Goede Doelen met een ANBI status is de mogelijkheid om ook een dergelijke samenwerking op te zetten via onze GoedeDoelenService.

Lees meer