Goede doelen

Home » Goede doelen
8.5

Goede doelen

DoeHetZelfNotaris werkt samen met verschillende goede doelen. Door die samenwerking is het mogelijk om eenvoudig geld te schenken of na te laten aan die goede doelen, bijvoorbeeld in de vorm van een goede doelen testament. Van de aangesloten goede doelen hebben wij de belangrijkste juridische gegevens opgenomen. Jij hoeft dus niets uit te zoeken. De notaris hoeft die dan niet te controleren en dat spaart bijvoorbeeld tijd en kosten. Geld dat dus naar het goede doel kan gaan.

Periodiek schenken

Er is extra belastingaftrek als je in een meerjarige overeenkomst vastlegt dat je geld wilt schenken aan een goed doel. Als je dat voor 5 jaar vastlegt ben je bijvoorbeeld niet gehouden aan de drempel van schenkingen. Je kunt een dergelijke meerjarenovereenkomst voor schenking snel en makkelijk maken via onze site. Dan is de overeenkomst ook nog extra goed dicht getimmerd voor de donateur.

Legaten en testamenten

Je kan ook heel eenvoudig een legaat achterlaten. Een legaat is een soort gift na je dood. Je geeft een vast geldbedrag aan een goed doel van jouw keuze. Je maakt een akte voor een aanvullend legaat en klaar ben je.

Je kunt ook een goed doel opnemen in een testament. Je maakt ze dan daadwerkelijk erfgenaam. Daar zijn voor goede doelen ook risico’s aan verbonden. Ze moeten meewerken aan de afwikkeling van het hele testament. Bovendien kan een erfenis ook negatief uitpakken. Je kunt een testament maken en daarin een goed doel als erfgenaam opnemen.

Goede doelen service

Voor een aangesloten goed doel zijn er diverse voordelen. Zo kun je vanaf de website met een speciale link de bezoeker direct naar jouw pagina leiden op DoeHetZelfNotaris.nl. Daardoor weet je zeker dat jij opgenomen wordt in de akte. We hebben er een speciale GoedeDoelenService voor opgericht.

Goede doelen waar we mee samenwerken