Bedrijf van echtgenoot gaat failliet, wat nu?

Bedrijf van echtgenoot gaat failliet, wat nu?

Home » Bedrijf van echtgenoot gaat failliet, wat nu?
8.6
Als ik na 2018 trouw met mijn partner, kan ik dan worden aangesproken voor schulden als de zaak van mijn partner failliet gaat?

Alle privé bezittingen van vóór het huwelijk, blijven privé. Alles wat jullie na het huwelijk samen kopen valt binnen de gemeenschap. Schuldeisers kunnen daar aanspraak op maken. Dit is een beperkte gemeenschap van goederen.

Trouwen en faillissement van echtgenoot

Schuldeisers van jouw echtgenoot kunnen zich verhalen op het vermogen van jouw partner. Daaronder vallen dus ook de gemeenschappelijke bezittingen. Dat bestaat uit alles wat jullie samen kopen na de start van het huwelijk. Bij een beperkte gemeenschap zijn bezittingen en schulden die je bezit vóór het huwelijk van jou en die blijven van jou. Zorg er wel voor dat je hier bewijs van hebt.

faillissement

Huwelijkse voorwaarden

Daarom is het zeker voor ondernemers nog steeds verstandig om alsnog huwelijkse voorwaarden op te stellen. Ondanks dat voor huwelijken gesloten sinds 2018 automatisch een beperkte gemeenschap van goederen geldt. Met huwelijkse voorwaarden bescherm je jouw partner tegen schuldeisers van de onderneming (in het geval van faillissement). Met huwelijkse voorwaarden houd je het bedrijf dus apart van jouw partner.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Huwelijkse Voorwaarden