Trouwen sinds 2018 en faillissement bedrijf van partner?

Trouwen sinds 2018 en faillissement bedrijf van partner?

Home » Trouwen sinds 2018 en faillissement bedrijf van partner?
8.4
Als ik na 2018 trouw met mijn partner, kan ik dan worden aangesproken voor schulden als de zaak van mijn partner failliet gaat?

Alle privé bezittingen voor het huwelijk, blijven privé. Alles wat jullie na het huwelijk samen kopen valt binnen de gemeenschap. Schuldeisers kunnen gaat aanspraak op maken.

Trouwen en faillissement van partner

Schuldeisers van jouw partner kunnen zich verhalen op het vermogen van jouw partner. Daaronder vallen dus ook de gemeenschappelijke bezittingen. Dat bestaat uit alles wat jullie samen kopen na de start van het huwelijk. Bij een beperkte gemeenschap zijn bezittingen en schulden die je bezit vóór het huwelijk van jou en die blijven van jou.

Brief

Huwelijkse voorwaarden

Daarom is het zeker voor ondernemers nog steeds verstandig om alsnog huwelijkse voorwaarden op te stellen. Ondanks dat voor huwelijken gesloten sinds 2018 automatisch een beperkte gemeenschap van goederen geldt. Met huwelijkse voorwaarden bescherm je jouw partner tegen schuldeisers van de onderneming (in het geval van faillissement). Met huwelijkse voorwaarden houd je het bedrijf dus apart van jouw partner.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?