Waarom moet je een Verklaring van Erfrecht inschrijven bij het kadaster?
Als je een huis, stuk grond of andere registergoederen erft, is het verstandig om een Verklaring van Erfrecht in te laten schrijven bij het kadaster. Dat kan de notaris voor je doen.

kadasterNa het overlijden van de erflater blijven de goederen die hij of zij heeft nagelaten namelijk op zijn of haar naam staan in kadaster. Als je wilt dat het kadaster de eigendommen op jouw naam zet, moet je een Verklaring van Erfrecht inschrijven in het kadaster. Dit is belangrijk voor de WOZ belastingaanslag van de gemeente, levensverzekering en andere praktische zaken. Door een juiste tenaamstelling worden berichten met betrekking tot het goed namelijk niet meer aan de overleden erflater gericht, maar aan de huidige rechthebbende erfgenaam of eigenaar. Dit voorkomt pijnlijke momenten voor de nabestaanden van de overleden erflater.

Verklaring van Erfrecht bij Verkoop

Het is zeker van belang op het moment dat het onroerend goed verkocht gaat worden. Op dat moment kan er alleen geleverd worden door degene op wiens naam het geregistreerd staat in het kadaster. Sommige notarissen willen op dat moment niet de Verklaring van Erfrecht van een andere notaris registreren. Zij rekenen dan extra kosten.

Bij het laten maken van de Verklaring van Erfrecht op de site kan je de opdracht geven voor inschrijving. De notaris rekent je dan een geringe vergoeding voor het inschrijven van de Verklaring van Erfrecht.

Heeft onze uitleg je verder geholpen?

Vraag een Verklaring van Erfrecht aan

Lees meer over Verklaring van Erfrecht

Is je vraag niet voldoende beantwoord?

Stel je vraag