Testament alleenstaande met kinderen 298.-

Home » Testamenten » Alleenstaanden testament » Testament alleenstaande met kinderen
8.6

De akte wordt gemaakt door een aangesloten DoeHetZelfNotaris. Ondertekening vindt plaats op het kantoor van die notaris.

Testament alleenstaande met kinderen opstellen

Als alleenstaande met kinderen moet je een testament maken als die kinderen minderjarig zijn. Je regelt dan dat er goed voor de kinderen wordt gezorgd. Bovendien kun je ook het beheer over jouw erfenis aan iemand opdragen. Zeker na een echtscheiding willen mensen liever niet dat het beheer bij hun ex terecht komt. Als je kinderen meerderjarig zijn, dan wil je een alleenstaande testament als jouw band niet met elk kind even goed is.

Testament alleenstaande met kinderen

Als je wel kinderen hebt, maar geen partner, dan erven je kinderen. Ieder kind krijgt een gelijk deel. Wil je dat anders, bijvoorbeeld een kind onterven, dan kan dat niet via onze website.
Je hebt wel de mogelijkheid om eventuele schoonfamilie uit te sluiten in je testament.

Voordelen om via ons een testament op te stellen

Nergens zo voordelig en makkelijk een testament maken.

 • Notaristarief is all in
 • In 10 minuten klaar met de aanvraag
 • Gratis op maat gemaakt concept testament
 • Betaal pas bij de notaris
 • Notaris schrijft in bij CTR

Wat regel ik hier voor een testament

Je maakt hier een testament voor een alleenstaande met kinderen. Daarbij is een aantal keuzes al vooraf bepaald. De keuzes zijn gemaakt zoals de meeste mensen die zouden maken. Wil je het anders of complexer? Dan moet je een offerte aanvragen bij een notaris. Je krijgt dan ook met hele andere tarieven te maken. Je kan naast je kinderen ook nog zes legaten nalaten aan personen of instellingen.

 • Maximaal zes verschillende legaten
 • Maximaal twee voogden bij minderjarigen
 • Mogelijkheid van beheer over erfenis tot bepaalde leeftijd
 • Maximaal twee executeurs

Voogdij en Beheer

Testament met zegel

Als je dood gaat en je kinderen zijn nog minderjarig dan zal iemand anders de erfenis voor hen aanvaarden en beheren. Ben je gescheiden, dan is dat je ex, de andere ouder van je kinderen. Wil je niet dat die de erfenis beheert, dan moet je een testament maken om daar iemand in aan te wijzen die het beheer krijgt. Heeft de andere ouder ook het ouderlijk gezag, dan heeft die automatisch alleen het gezag. Is er geen andere ouder, dan moet je de voogdij regelen, anders gaat de rechtbank dat doen na je overlijden.

Wat doet de notaris voor een alleenstaande testament met kinderen?

De notaris zal alle gegevens controleren die jij opgeeft. Zijn de gegevens van de opgenomen personen, zoals bijvoorbeeld de voogd, juist doorgegeven? De notaris doet dat in de daarvoor bestemde openbare registers. Ook leest de notaris het testament door en stelt vooraf eventueel vragen aan jou. Daarna volgt een (korte) bespreking op het kantoor van de notaris. De notaris kijkt of jij alles kan overzien dat je ondertekent. In het bijzijn van de notaris moet je ondertekenen.

Wat kost een testament voor een alleenstaande met kinderen?

+

Tarief Testament alleenstaande met kinderen € 298.- incl. BTW

Wat kost een Testament alleenstaande met kinderen


Werkzaamheden

Een testament voor een alleenstaande. Bij een alleenstaande gaan niet automatisch allerhande zaken en taken naar een partner. Hier kan jij exact aangeven wat jouw wensen zijn.

De notaris zal voor het tarief:

 • het testament opmaken;
 • een ID controle doen van de opsteller;
 • de akte inschrijven in het Centraal Testamentenregister;
 • als je een legaat nalaat en de begunstigde is een instelling (goed doel), onderzoeken wat de exacte naam is in het handelsregister, hiervoor komt € 7,50 per instelling op de prijs;
 • de akte eeuwig bewaren;
 • jou een officieel afschrift meegeven van jouw testament.

Wat krijg je voor je geld?

Je krijgt een compleet en goed testament, inclusief alles wat je nodig hebt om daar te komen.

Lees meer over testamenten