Adres wijzigen van rechtspersoon

Adres wijzigen van rechtspersoon

Home ยป Adres wijzigen van rechtspersoon
8.6
Hoe kan ik het adres van een rechtspersoon wijzigen?

Je kan het adres wijzigen via een gewone adreswijziging bij de Kamer van Koophandel. Dit kan kosteloos. Je hebt daarvoor dus geen statutenwijziging bij de notaris nodig.

Adreswijziging bij de Kamer van Koophandel

Logo Kamer van Koophandel handelsregister

In het handelsregister van de Kamer van Koophandel staat onder andere het bezoekadres (of kantooradres) van een rechtspersoon vermeld. Bij een wijziging van het kantoorlocatie of de bedrijfslocatie vanwege een verhuizing is het nodig om het ingeschreven bezoekadres daarop aan te laten passen.

Geen notaris nodig

Die adreswijziging hoef je echter niet via een statutenwijziging bij de notaris door te voeren. Je kunt het bezoekadres namelijk rechtstreeks via de Kamer van Koophandel gratis wijzigen. Op de website van de Kamer van Koophandel lees je hoe dat je dat moet doen.

Je moet de adreswijziging binnen 1 week doorgeven. Als je dat niet of niet op tijd doet, dan kan dat namelijk gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van jouw bedrijf. De formele adreswijziging geldt pas als deze is doorgevoerd in het handelsregister.

Statutenwijziging

Let op: voor het wijzigen van de statutaire zetel heb je wel een statutenwijziging nodig. Dat geldt ook voor het wijzigen van andere zaken die in de statuten van de rechtspersoon staan. Dus bijvoorbeeld ook voor een naamswijziging.

Lees ook: Statutaire zetel wijzigen

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Oprichting BV