Kan ik een BV/Vereniging/Stichting oprichten als ik minderjarig ben?

Kan ik een BV/Vereniging/Stichting oprichten als ik minderjarig ben?

Home » Kan ik een BV/Vereniging/Stichting oprichten als ik minderjarig ben?
8.4

Rechtspersoon oprichten als minderjarige

Kun je een rechtspersoon oprichten als je nog minderjarig bent?

Nee dat kan niet. In beginsel ben je dan minderjarig en ben je voor de wet handelingsonbekwaam. Je mag wel een brood kopen of een fiets. Maar dergelijke grote rechtshandelingen kun je niet zelfstandig uitvoeren. Je hebt toestemming nodig van je ouders. Zij zijn namelijk ook 100% aansprakelijk voor jouw handelen. Je kan hier ook onderuit komen door bij de kantonrechter te verzoeken om een handlichting. Lees hierover meer op de sites van Het Ondernemersplein of De Rechtspraak.
Een model verzoekschrift handlichting tref je aan op onze zustersite overeenkomsten.nl. logo overeenkomsten.nl
Je kan in ieder geval geen rechtspersoon via onze site oprichten als je minderjarig bent. Er komt namelijk wel meer werk bij kijken dan de standaardsituatie.

Heeft onze uitleg je verder geholpen?

Lees meer over Oprichting BV