Kan ik een BV/Vereniging/Stichting oprichten als ik minderjarig ben?

Kan ik een BV/Vereniging/Stichting oprichten als ik minderjarig ben?

Home » Kan ik een BV/Vereniging/Stichting oprichten als ik minderjarig ben?
8.6
Kan je een rechtspersoon oprichten als je nog minderjarig bent?

Nee, een minderjarige kan geen rechtspersoon oprichten.

Rechtspersoon oprichten als minderjarige

Brief

In beginsel ben je minderjarig en ben je voor de wet handelingsonbekwaam. Je mag wel een brood kopen of een fiets. Maar dergelijke grote rechtshandeling, zoals een rechtspersoon oprichten, kun je niet zelfstandig uitvoeren. Je hebt toestemming nodig van je ouders. Zij zijn namelijk ook 100% aansprakelijk voor jouw handelen. Je kan hier ook onderuit komen door bij de kantonrechter te verzoeken om een handlichting. Lees hierover meer op de sites van Het Ondernemersplein of De Rechtspraak.

Je kan in ieder geval geen rechtspersoon via onze site oprichten als je minderjarig bent. Er komt namelijk wel meer werk bij kijken dan de standaardsituatie.

    Heeft onze uitleg je verder geholpen?

    Lees meer over Oprichting BV