4 stappenplan doorhalen hypotheek 79.-

4 stappenplan doorhalen hypotheek 79.-

Home » Hypotheek doorhalen » 4 stappenplan doorhalen hypotheek
9.3

Gratis stappenplan doorhalen hypotheek

stappenplan

Wat moet je doen om jouw hypotheek door te kunnen halen? Wij helpen je op weg. Eigenlijk hoef jij namelijk maar heel weinig te doen. Wij doen praktisch alles.
Neem de stappen door om een goed besluit te kunnen nemen.

Hypotheek doorhalen

  1. Wie is de hypotheekgever?

    Het antwoord is heel formeel en staat op je hypotheekpolis. Jij bent de hypotheekgever, de hypotheeknemer is de bank of andere geldschieter. Alleen iemand die op de hypotheek staat kan een verzoek indienen voor een royement van de hypotheek. Ben je samen eigenaar, bijvoorbeeld door een huwelijk? Dan kan je toch de hypotheek door laten halen met maar één opdrachtgever. Je hoeft dus niet samen te tekenen. Staat de hypotheek nog op naam van een overledene? Dan kunnen de erfgenamen de opdracht geven. Dan moet wel het onroerend goed zijn overgeschreven met een Verklaring van Erfrecht.

  2. Bij wie loopt de hypotheek?

    Is het een recente hypotheek, dan is dat meestal een eenvoudige vraag. Is het een oude hypotheek? Dan moet je even kijken of je nog iets op papier hebt. De notaris zal voor je uitzoeken wie de huidige partij is, als de oude partij niet meer bestaat. Denk aan een hypotheek bij de Postbank, die loopt nu ergens anders. Je hebt in ieder geval een laatste rekeningafschrift of een aflossingsbewijs nodig.

  3. Is de hele hypotheek afgelost en hoe is die opgebouwd?

    Vaak bestaat een hypotheek uit delen. Een aflossingsvrij deel en een deel waarop wel afgelost moet worden. Die verschillende hypotheken staan dan soms apart ingeschreven in het Kadaster. Ze moeten dan ook apart doorgehaald. Dat wil zeggen dat jij verschillende opdrachten moet geven. Het kan ook zo zijn, dat je dus maar één deel wil doorhalen. Wij kijken de inschrijving altijd na voor we verder aan het werk gaan. Zijn er verschillende inschrijvingen? Dan vragen we om een aanvullende instructie van jou.

  4. Weet je zeker dat je de hypotheek wil doorhalen?

    Als je een hypotheek hebt die weliswaar is afgelost, maar die je nog kan gebruiken, dan moet je misschien niet gaan voor een royement. Soms is dat mogelijk bij een specifiek soort hypotheken. Stel dat je in de nabije toekomst nog wil verbouwen, dan zou je deze oude hypotheek kunnen gebruiken. Dat blijkt in de praktijk vaak lastig, maar overweeg het. Overleg dit bijvoorbeeld met een hypotheekadviseur.