Stappenplan oprichten persoonlijke BV 369.-

Home » Richt hier je onderneming op » Een persoonlijke BV oprichten » Stappenplan oprichten persoonlijke BV
8.6

Stappenplan persoonlijke BV oprichten

Stappenplan voor je akte

Wij willen je graag helpen een BV op te richten. Als je het antwoord op deze zeer eenvoudige vragen hebt dan kun je het formulier op onze site heel snel invullen. Aan het einde van de vragen ontvang je dan gratis concept statuten. Zijn die naar jouw wens dan kan je de BV afronden bij de notaris.

 1. De naam

  Iedere BV moet een unieke naam hebben. Dit staat in de handelsregisterwet. De naam van de nieuwe BV mag niet lijken op die van een bestaand bedrijf. Er mag geen verwarring ontstaan. Er is geen verwarring als je bijvoorbeeld in een hele andere regio werkt. Bedenk ook dat een fantasienaam unieker is dan een beschrijvende naam. Voordat je de naam kiest kun je in het online handelsregister opzoeken of de naam niet reeds in gebruik is. Je kan ook opzoeken of de domeinnaam nog vrij is. Dat doe je op de website van SIDN.nl. Je kan ook nog onderzoeken of de naam die je kiest in strijd is met een bestaand merk.

 2. Doelstelling

  De doelstelling van deze persoonlijke holding is vooraf door ons al bepaald. Het doel is deelnemen in andere bedrijven, beleggen en het management voeren over andere bedrijven. Je kan de BV dus gebruiken om jou uit te huren, of om te beleggen.

 3. Adres en dergelijke

  Elke BV moet een adres hebben. Onder zeer uitzonderlijke omstandigheden kan je dat adres geheim houden voor de buitenwereld. De adressen van de bestuurder wordt niet gepubliceerd in het handelsregister. De notaris heeft echter altijd een adres nodig. Die moet namelijk jouw gegevens in de openbare registers. De notaris moet controleren of de identiteite van de betrokken persoon klopt en of je bijvoorbeeld niet failliet bent. Er is geen Verklaring Omtrent het Gedrag meer nodig om een BV op te richten.
  Je kunt direct al opgeven wat het eventuele webadres gaat worden. Dan kan de notaris dat gelijk inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Als je nog geen website en/of domein hebt dan kan je dat ook later zelf doorgeven.

Lees meer